Skillnaderna mellan det blåa och röda laget

REGERINGEN vill att småföretagare ska ha en sämre sjukförsäkring än anställda, minst en veckas karenstid, samt en obligatorisk a-kassa. Det blir indirekt en straffskatt för småföretagare.

Vi socialdemokrater vill att arbetsgivaravgiften för småföretagare sänks och att egenföretagare själva ska ha möjlighet att välja karenstid i sjukförsäkringen.
 

Nedan är en bild från konsum och materialutdelningen på Ersboda. Precis som budskapet på valaffischen nedan så är det att ta ställning för jobben och schyssta villkor för unga, eller ett otryggare och kallare Sverige. Valet är ditt.

En kommentar

  1. Mr Cool

    Lennart, om du nu är så mån om småföretagarna så undrar jag vad du anser om vänsterns förslag till 6-timmars arbetsdag med bibehållen lön? Räknar jag inte fel så blir det då över en natt c:a 20% högre lönekstnader. Du behöver nog inte oroa dig över karensdagar för INGEN småföretagare kommer att ha råd att vara sjukskriven med ert styre. Men varför inte införa ”friåret” för alla och konfiskera alla pengarna för de där 1% som enligt dig fick skattesänkningar motsvarande 25% av folket. Nu var det i.o.f. inte 25% av genomsnittet men vill man ljuga med siffror så….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.