Umeås tillväxttakt skruvas ner med en lokal högerallians

VI HAR ETT tillväxtmål i Umeå kommun som säger att vi bör bli 200 000 invånare till 2050. Ett mål som vi Socialdemokrater och Moderaterna står bakom.

Ska Norrland överleva behövs det en större stad i den storleken, det är vår bestämda uppfattning. Trots att det kanske låter mycket så växer kommunerna på många platser betydligt snabbare, uppemot 5 % per år.
 
Det blev en negativ reaktion på detta, främst från centerpartister runt om i länet och jag tycker det är beklagligt att man inte ser nyttan av att Umeå växer. Är det inte bättre att Umeå växter än att kommuner söderut växer mer istället? Vi konkurerar inte med de mindre kommunerna i Västerbotten utan med Storstockholmsområdet som beräknas växa med 100 000 invånare på betydligt kortare tid. Vi konkurrerar också med andra universitetsområden som växer mer i antal än vad Umeå gör.
 
Är högeralliansen i Umeå enig när det gäller Umeås tillväxt och framtid? Svaret är Nej! Det innebär att om det blir en lokal alliansregering i Umeå så skruvas tillväxtakten ner. Det hotar jobben och välfärden.

4 kommentarer

  1. Mr Cool

    Vi svenskar är egentligen ganska fattiga för när det kommer till kritan så har vi inte mycket till eget disponibelt kapital. Det gör att Sverige hamnar i botten vid internationella jämförelser. Så många som åtta av tio svenskar saknar helt egen förmögenhet – om man bortser från värdet av den egna bostaden. Enligt statistik från Luxemburg Wealth Study så är våra finska grannar dubbelt så rika. Engelsmannens genomsnittliga förmögenhet är fyra gånger större, och italienarens sju gånger.

    Detta är ett resultat av mångårigt sossestyre där ”staten” systematiskt konfiskerat våra inkomster.

  2. Mr Smart

    Till Mr COOOOOL!
    Det finns dem som du som anser att pengar är rikedom och lycka. Eget disponibelt kapital, är det målet med livet? Fattigt tycker jag. För mig framstår Sverige som ett land med mkt bättre välfärd (utbildningsmöjligheter, väl utbyggd sjukvård till alla) än tex Italien och det anser jag vara betydligt mkt mer värdefullt.

  3. joakim

    Bla bla bla, Lennart att du årkar. Det är ju bara surr.

    Valet är avgjort, det visar all statistik:-)

    Men du är väl rätt om ditt arbete, inte för att du har skott dig tillräckligt utan för att du skall bli ensam, när du slutar kommer alla att vända dig ryggen, du har inga riktiga vänner.

  4. Mr Cool

    Mr Smart, men varför då detta eviga gnäll om ”fattigpensionärer” för de skulle kanske inte vara det om de under sin levnad hade haft pengar över att lägga i ladorna.

    Beträffande våra Europeiska bröder så är det främst socialistiskt styrda länder som nu har stora ekonomiska bekymmer vilket gör att alla i repektive land får det sämre. Orsaken anges att de tillåtit sig för kostsamma REFORMER.

    Med vad Lennart hela tiden säker är REFORMER, REFORMER,REFORMER och sådant måste finansieras även på lång sikt.

    Sådan matematik förstår inte vänstern utan tror att det bara är att höja skatten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.