Mindre pengar till kommunerna

MINDRE RESURSER TILL KOMMUNERNA är effekterna av regeringens politik och den senaste budgeten. Det är absolut inte så ljust som Anders Sellström påstod i kommunfullmäktige i måndags.

Utanför protokollet fick vi i tisdags en kort information om att kommunens intäkter minskar nästa år i förhållande till den lagda budgeten. Samma sak gäller för andra kommuner. Detta trots att regeringen i sin lagda budget tillförde 3 miljarder.

Det är skatteintäkterna som beräknas bli mindre än man trodde då vi lade budgeten i juni och man kan lugnt konstatera att de siffror regeringen presenterade i vårbudgeten var rena rama glädjekalkylerna.

Det går inte så bra som Anders Borg försökte göra gällande då. En skönmålning inför valet som regeringen direkt reviderade efter valresultatet då det inte längre fanns skäl att frisera det ekonomiska läget då väljarna redan vilseletts ännu en gång. Det ännu bistra läget kommer att gå ut över välfärden med en sämre välfärd.

Det är regeringens politik för sysselsättningen som inte håller. Antalet arbetslösa sjunker inte och det gör att skatteintäkterna till kommunerna och landstingen blir mindre än beräknat.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.