USA en skam för ett modernt samhälle

DEN EXTREMA HÖGERPOLITIK SOM HAR BEDRIVITS I USA under lång tid är en skam för ett modernt samhälle. Det är få länder där de ekonomiska klyftorna är större än i Amerika. Det finns massor med miljardärer som har oerhört mycket pengar medan andra har det väldigt knapert.

Mycket av förmögenheterna har de fått genom stora skattesänkningar för de som har det bäst. USA:s skam består i att 40 miljoner människor befinner sig under fattigdomsgränsen. 50 miljoner har inte tillräckligt med pengar till mat så att de kan äta på ett riktigt sätt.
 
Så blir det i ett samhälle där man inte omfördelar resurserna och där det inte finns ett välfärdssystem som ens ger det vi i Sverige skulle kalla för grundtrygghet. De som inte har råd till mat får svälta och många hamnar i kriminalitet och andra bekymmer. Det är inte värdigt varken för samhället eller de som bor där.

En kommentar

  1. F.d Vasterbottning

    En del av det du skriver ar delvis sant, men det ar ocksa latt att ha asikter om sadant man bara ser pa TV. Jag har bott har i en hel del ar nu och ja visst finns det stora ekonomiska klyftor har men det finns ocksa ”government programs” som hjalper manniskor, det ar inte manga som vill sitta pa sitt kontor och veta att manniskor svalter. Manga instanser vill och gor saker for att forbattra. TV visar oftast det de vill att du ska se, bilden du far ar oftast ganska vinklad. Det ar ocksa sa att med ett storre land far man storre problem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.