Vintern har börjat

I HELGEN HAR VINTERN ÄNTLIGEN BÖRJAT och för mig brukar det vara i samband med att vinterstudion startar i TV (och i helgen var det World Cup i längdåkning). Och än mer roligt är att det ser riktigt lovande ut den kommande vintern.

Hellner och Kalla blir de stora svenska stjärnorna. Hellner verkar ha blivit ännu bättre och starkare, han har dessutom förmågan att återhämta sig snabbt och även ett taktiskt bra sinnelag vilket är viktigt i jaktstarterna. Han är dessutom en bra spurtare så nu får Norge se upp.
 
På herrsidan gladde även Daniel Rickardsson med sin pallplats i lördags och genomförande av stafetten. Han har tagit ett rejält kliv framåt.
 
På damsidan är Kalla självklart den största svenskan, men hon var trots det chanslös mot norskan Björgren. Vi får säkert också stor glädje av Anna Haag och kanske ännu mera av överraskningen Maria Rydqvist som dessutom blev mamma för drygt fyra månader sedan. Hon gjorde ett bra individuellt lopp som 12:a och ett bra stafettlopp.
 
I Umeå har vi ett samarbete mellan skidförbundet, kommunen och universitetet vilket jag och många med mig hoppas ska ge bra resultat för svensk skidåkning. Förhoppning är att duktiga studenter ska kunna bosätta sig här i Umeå och kunna kombinera studier och elitidrott. Det är många som vill gå här och det har blivit mer känt att det går bra med de satsningar som genomförs. Att detta samarbete är viktigt för rekryteringen av studenter är en självklarhet.
 
Nu är det bara att hoppas att Svenska skidförbundet tar chansen att visa att skidsporten verkligen tillhör kultureliten och att man tar tillvara den möjligheten i samband med att Umeå blir kulturhuvudstad 2014. Det vore kanske på sin plats att begära att något riktigt topparrangemang läggs här 2014.
 

2 kommentarer

  1. lf

    Jag gläds tillsammans med dig åt de svenska skidframgångarna,och ser framemot att dessa går i SVT, där vi slipper dessa oändliga reklamavbrott som styr i övrigt och gör TVtittandet outhärdligt.

  2. Lennart Holmlund

    Svar till lf (2010-11-22 18:54)
    Reklamen i TV håller på att göra att det snart inte går att se ett enda pr0gram i TV 4. Visst vet jag att de finanseras via reklam men frågan är om det är bättre för oss än att vi betalt lite mer på licensen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.