Ska skattebetalarna stå alla ekonomers okunskap?

BANKFOLKET OCH EKONOMERNA RUNT OM I VÄRLDEN verkar var totalt okunnig om ekonomi. Irland är det senaste exemplet men sannolikt inte det sista som gör att skattebetalarna troligen tvingas gå in och rädda landet för att inte ekonomin ska kollapsa.

Jag har sagt det förut och säger det igen; ansvar måste utkrävas. Det kan inte enbart vara skattebetalarna och välfärden (som skattebetalarna betalt för) som ska stryka på foten. Det är ett antal människor som har berikat sig på dessa bankers utlånande av pengar och där en grundskoleelev skulle kunna se att de lånen aldrig kan betalas av låntagarna.
 
Staterna måste avkräva ansvar och inte bara pumpa in mera pengar då dessa även till viss delar far till de besuttnas fickor. Vi har sett hur EU tvingar länder att skära ner i välfärden och sänka de offentliganställdas löner. Däremot har vi inte kunnat ta del av att lönerna och avkastningarna för bankerna ska ändras och de också ta sitt ansvar.
 
De som är ansvariga för den här stora förskingringen som har drabbat skattebetalarna ska bytas ut. Utvecklingen visar också på att de ekonomiska teorierna och utbildningen för ekonomer med flera är helt värdelös.

3 kommentarer

 1. Daniel

  Du skriver:

  ”Utvecklingen visar också på att de ekonomiska teorierna och utbildningen för ekonomer med flera är helt värdelös.”

  vilket är hårda ord med tanke på att er person i finansutskottet, Thomas Östros, trots allt har en filosofie licentiat i nationalekonomi..

 2. lf

  Och ändå tycker Anders Borg och tyvärr stora delar av det övriga politiska etablissemanget att vi skall stödja dessa ansvarslösa länder.Bankerna har inget som helst ansvar för vanliga människor.Det är bara profiten som gäller.
  Vi måste kunna förändra detta tänkande.

 3. M Rubensson

  Just det. Skattebetalarna är ingen soptipp. Bra att även ditt parti börjar vakna och inse det.

  Ni ska självfallet INTE betala för Irlands problem. Det finns ansvar att utkräva av de som haft aktiv del i att orsaka krisen (det är inte heller ”mr/mrs O’Connor” på minimilön i Dublins förorter).

  Högt upp i t.ex. AIB finns betydligt mer ansvar att utkräva.

  Mvh
  Magnus R/GB

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.