Fåglarna ska också leva. Idag har…

Fåglarna ska också leva.

Idag har jag varit i Långvattnet och vi den här tiden gäller det att se till att det fins mat åt fåglarna. Jaghar gjort en bra konstruktion av plasthink och där fråna då samlas på ett bord, som består av masonit med en ram runt så att inte fröna ramlar ut och ihinken en kon i mitten och hål vid botten så fröna blir möjliga att nå

Den här konstruktionen gör att man slipper den stora råttan med den långa svansensom hoppar från gren till gren. Det är marodören och fågelmördaren ekorren jag pratar om som det är alldeles för många av.

Tyvärr kom snön lite för tidigt så att sorkarna fick ett duntäcke över sig och kommer därmed att bli ganska många till våren och det gläder rävarna och ugglorna. Nu anar jag inga ugglor i mossen men det är många som pratat med mig om Vindelns nya man som ska bli vice ordförande i kommunstyrelsen. Jag tror jag var för snäll i min bedömning efter Umegalan.

En kommentar

  1. Per Hansson

    Vad roligt att läsa att du innerst inne är en fågelvän du också! Det finns både små och större frågor som berör dessa varelser. Gemensamt är att fåglarna, liksom många andra vilda organismer, är helt beroende av hur vi människor beter oss. Vi kanske kan hjälpas åt med att skapa en hållbar och gröna stads- och landsbygdsplanering?

    mvh
    Per

    …som fr o m 09:58 idag är kommundelspolitiker i Sävar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.