Företagarnas VD fick kicken

Noterade för någon dag sedan att Företagarna har kickat sin VD, Anna-Stina Nordmark Nilsson och ska man tro Dagens industri så är styrelsen missnöjd med medlemsutvecklingen. De tycker att nya utmaningar kräver annat ledarskap.

Företagarna får självklart byta VD hur många gånger de vill men det speglar ändå en lite märklig syn. Kan en VD på huvudkontoret göra så mycket åt medlemsrekryteringen? Visst är det väl ändå styrelsen som fastställer någon form av strategi och vad man ska göra. Torde inte medlemsutveckling finns med i detta?

Strategin innehåller förmodligen också vad man i övrigt ska göra i organisationen, säkert också många frågor som handlar om politik som andra beslutar om i t.ex. riksdag och regering.

Det kan även vara så att företagen i dessa tider inte har haft pengar för medlemsavgifterna, samt att det kanske är svårt för företagarna att höra att man vill försämra tryggheten för anställda medan de själva efterlyser mera trygghet då man vet att inte minst kvinnorna anser det viktigt.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.