Folk åker buss i Umeå som aldrig förr, all time high

 

Folk åker buss som aldrig förr i Umeå, vilket måste vara ett entydigt tecken på de förändringar vi har gjort är rätt. Vi konstaterar med glädje att antalet resenärer ökat till 5,5 miljoner från 4,2 mellan 2006 och 2010, och då menar vi tätortstrafiken, det som kallas Ultratrafiken. Intäkterna har också ökat från 50 till 60 miljoner kronor medan antalet fordon i stort sett är lika många nämligen 44 st.
Bruttokostnaderna för vår all kollektivtrafik, stadstrafiken plus en del annan innomkommunal trafik är för 2010 drygt 140 miljoner kronor och som sagt nu ligger intäkterna på omkring 70 miljoner.
Vi utvecklar hela tiden linjedragningarna och turtätheten på de sträckor där det finns gott om resenärer och framförallt tror vi att turtätheten är viktig, vilket har gjort att intäkterna och resenärsantalet ökar. Tyvärr finns det alltid orosmoln på kollektivtrafikhimlen och det är att bränslekostnaderna ökar för det mesta mer än vi räknar med och nu har vi i alla fall inte mer pengar att tillgå nästa år för att kunna utöka antalet linjer däremot ska vi försöka med fler bussar på de linjer som redan idag är överbelagda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.