Fuskbyggarna saknade saklighet

TV4 programmet fuskbyggarna skapade rubriker efter ett reportage om ett bygge i Stöcke.

Det kom inte bara upp i själva TV-programmet utan skapade även rubriker i vår lokalpress. I programmet sades att entreprenören gjort en mängd fel och att man inte gjorde rätt vid bygget. Entreprenören anmälde programmet till granskningsnämnden och hävdade att man brustit i bl.a. kravet på saklighet. Granskningsnämnden har nu fällt programmet för att det saknade brist på saklighet.
 
Vad betyder det då? Brist på saklighet kan väl inte betyda annat än att det var fel, eller? Programmet är i alla fall fällda men vad händer med de som skrivit massor med artiklar om detta som t.ex. VK?
 
Är det så att alla som då gör reportage med anledning av reportaget också har brist på saklighet? Det är ju inte så det fungerar och media har ofta ”följa John”-rapportering.
 
Dom har fallit men vem ska ersätta i detta fall den entreprenör som tagit skada av rapporteringen och kanske förlorat massor med pengar på ett reportage som inte var sakligt?

4 kommentarer

  1. Trött på hantverkare

    Du undrar vem som ska ersätta entreprenören? Vem ska ersätta alla som blivit lurade av entreprenörer då? Det är ju satt i system att gå i konkurs och starta upp nytt bolag på löpande band och undkomma ansvar, tycker du det är ett fungerande system? Det är hög tid att vi inför certifieringar för hantverkare i vårt land så att vi som anlitar hantverkare vet att det finns yrkeskunskaper hos den som kallar sig för hantverkare. Idag verkar de flesta hantverkare vara klåpare som inte kan utföra ett fackmässigt arbete.

  2. Jonas

    Betyder det också att entreprenören varit felfri? I så fall så borde media(VK bland andra) köra en artikel till och rentvå entreprenörens namn och firma. Att programmet har brustit eller felat i sin saklighet säger ju inte jättemycket tycker jag.

    Kan det vara så att Holmlund har någon personlig anknytning till entreprenören i fråga?

  3. Lennart Holmlund

    Svar till Jonas (2010-12-16 21:50)
    Nej jag vet inte ens vem det är men det konstiga är att det bliir följa John och att all media hakar på och då tycker jag som du att då borde alla rättta till men det gör man inte då det enbart var TV4 som var anmäld

  4. Lennart Holmlund

    Svar till Trött på hantverkare (2010-12-15 16:10)
    Visst är det många klåpare och svartjobbare som är i farten och ajg tror det bästa vore om man anlitar någon som är proffs och kan göra tydliga beställningar för där ska ju garantier finnas med, men det är klart att det blir dyrare anbud om jobben ska utföras rätt. Det är dyrt att köpa billigt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.