Examensrätt vid universitetet

UMEÅ UNIVERSITET FICK INTE EXAMENSRÄTT för förskolelärare. Det är självklart en besvikelse för en ny utbildning. Man frågar sig vad det får för konsekvenser och vad det beror.

Är det så att man inte vet hur den nya utbildningen ska se ut och därför inte förberett sig på ett bra sätt och kunnat göra en ordentlig ansökan? Eller beror det på något annat?

Idag ska det komma besked på examensrätt för grundskolelärare. Är det även där ett nej måste universitetsledning ta ordentliga krafttag för att se till att man kan hålla utbildningar på det sätt som staten kräver. När det gäller förskolelärarutbildningen så var det två Universitet som fick nej Umeå och Örebro.

Nu är det viktigt att universitetet ordnar upp detta och går in med ansökningar om ny examensrätt och att man formar en utbildning som samhället kräver. Det ger inget gott intryck när man inte klarar examensrätten.

Det går inte heller att undvika frågan om vilken kvalitet det varit på de förskolelärare som tidigare utbildats här? Det är säkert också en besvikelse för studenterna att det lärosäte de valt framledes inte kommer att kunna ge dem examen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.