Examensrätterna vid Umeå Universitet

 

Nu har Umeå Universitet missat sammantaget 5 examensrätter. Umeå är dock inte ensam utan även Stockholm som utbildar flest lärare har tappat en examensrätt. Jag tog i en tidigare blogg upp de missade examensrätterna inom förskolans utbildning ochnu har det kommer avslag på ytterligare tre.
Självklart måste man var besvikna och de förklarningar som kommer är att man inte hunnit med riktigt i ansökningarna och det kanske kan vara så det betvivlar jag inte. Jag är däremot förvånad att man på distans kan både avslå men även bifalla ansökningar utefter någon mall. Det har också framkommit att man kanske gjort fel när det gäller kvaliten på ansökningarna.
Nu trodde jag i alla fall att det skulle vara tydliga uppgifter som skulle vara med i ansökningarna men så kan det ju inte vara och dessutom en utvärdering hur man klarat av tidigare uppdrag. Nu finns det självklart möjligheter att komma in med nya ansökningar men det har inte framkommit när och hur och var de som nu kommer in kommer att utexamineras.
Jag hoppas verkligen att universitetsledningen tar tag i detta omedelbart och rättar till de fel och brister som funnits i ansökningarna för det måste vara där felet ligger. Umeå Universitet är viktigt för länet och för Norrland och de som vill gå lärarutbildningen i Umeå ska kunna få sin examen vid universitetet

2 kommentarer

  1. Åsa Bergenheim

    Hej!

    Det är en mycket bra ansökan, vilket också har påpekats från personer bedömargrupperna.Det man kritiserar och har fällt oss på är det som saknas i kursplanerna, som var bilagor till ansökan. Vi hade kommit överens med HSV om att inte kursplanerna behövde innehålla det som nu efterlystes, vilket var viktigt för oss eftersom dessa kursplaner utarbetas av institutionerna i höst i USEs beställningsprocess. HSV har frångått sitt löfte och dessutom ändrat direktiven i efterhand, vilket man vet. Nu är vi i ett läge där allt är klart, o vi får säkert OK. Men ansökan var bra. Läs får du se!

    Åsa

  2. Lennart Holmlund

    Svar till Åsa Bergenheim (2010-12-17 21:33)
    Det kan ma nju fråga sig då man inte fick examensrätten. Är det en bra ansökan om man fällt oss på det som saknas i kursplanerna. Hur kan man avslå om man sagt att kursplanerna inte behövde innehålla det som nu eftelyses. har ni fått skriftligt på det måste ni ju göra regeringen uppmärksam på detta. För då är ju högskoleverket inte korrekt i sin handläggning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.