Vi ökar intäkterna från vattenkraften och hoppas det håller i stället för att skära i verksamheten

 

Idag har vi kommunfullmäktige och vi har ett ärende som rör budgeten för nästkommande år. Vi har fått mindre pengar från staten än vad vi räknade med när vi la budgeten i våras. Det rör sig i runda tal om 16 miljoner kronor. Eftersom budgeten ska vara i balans så finns två alternativ ett är att öka intäkterna och det andra är att skära ner kostnaderna i verksamheten.
Vi har innevarande år räknat med 100 miljoner kronor och det var en uppräkning med i runda tal 37 miljoner och till nästa år har vi räknat upp det med ytterligare 12,5 miljon. För att slippa dra ner på verksamheten så tillför vi ytterligare 16 miljoner.
Nu är vi precis på gränsen vad vi kan ta in för pengar och tillföra verksamheten för vi har mycket pengar att röra oss med i vår kommun då vi har en av de högsta skatterna i hela landet. Skulle det bli som en del befarar lite el på grund av för lite vatten i magasinen stiger visserligen priset men som sagt vi balanserar på en svag lina. Blir det underskott så ska det tas in de kommande åren ch det är då att skära ner anslagen i de lagda budgetramarna om inte staten ger oss totalt mer pengar med höjda anslag, vilket jag knappast tror.
Tidigare års överskott på vattenkraften har vi använt till att minska vår pensionsskuld som har gjort att vi också fått mer pengar över till verksamhet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.