Moderaterna sväljer Centern och Kristdemokraterna med hull och hår

 

Opinionsundersökningarna fortsätter att dugga med jämna mellanrum och igår kom SKOP med sin senaste.
Den säger att två av regeringspartierna skulle hamna utanför riskdagen om det var val idag och om det skulle vara resultatet vid ett val. Centerpartiet hamnar nu under 4 % och får 3,8%, som är i stort sett är en halvering sedan valet och Kristdemokraterna får 2,8 %, vilket är en halvering. Moderaterna går framåt och socialdemokraterna ligger ungefär på samma nivå som förra gången.
Jag tycker media har varit ovanligt tyst över Centerns och Kristdemokraternas ras när dessa partier gick dåligt i valet och har i stort sett halverats sedan dess. Vi såg vilken häxjakt socialdemokraterna och främst Mona Sahlin utsattes för av media då man gjort ett dåligt val och ropen av hennes avgång drevs på lite olika sätt i olika media.
 
Kraven på Hägglunds och Olofsson avgång har det varit knäpptyst om för visst finns det alltid någon som tycker att man ska avgå vid så dåliga resultat men när det gäller KD och C har man inte sökt de kritiska rösterna i partierna. När det gäller att finna kritiska röster inom socialdemokratin ger de sig inte förrän de hittat någon. Aftonbladet har ringt mig flera gånger men när det inte varit tillräckligt kritiskt har det inte skrivits en rad
 
Socialdemokraterna gjorde sitt sämsta val sedan början av 1900 talet löd rubrikerna och man hade glömt bort att folkpartiets största tid var då när man hade runt 40 % och även moderaterna hade 36% 1916. Centerns storhetstid var 1973 då man hade 25 % av väljarna bakom sig.
Det har väl ingen betydelse kan man tycka och det har det inte, jag ville bara visa hur det speglas när det går lite tungt för socialdemokraterna i media.
Jag tycker det är ett märkligt agerande och visst är det av allmänintresse att analysera varför centern tappat nästa halva sin väljarkår efter valet, vilket Kristdemokraterna gjort. Har man frågat på samma sätt som hos oss har frågan lytt, förnyelse, förnyelse, men centern är väl det parti som haft stört förnyelse från att vara kärnkraftsmotståndare till motsatsen och har nu även blivit det mest nyliberala partiet men har i stället halverats
För mig bevisar det att centern och kristdemokraterna drunknat i moderaterna och att väljarna tycker att det är lika bra att rösta på dem då det ändå är de som bestämmer. Miljöpartiet är dock ett parti hos de rödgröna som gått framåt.
Jag har sagt det förut och upprepar det att den här inlåsningen som man gjort i två fasta block där väljarna inte ser fler alternativ är ett steg på väg in i ett tvåparti system. Jag hoppas av hela min själ att det var en engångsföreteelse av de rödgröna att före valet göra upp om politiken. Det räcker att man är ense om att bilda regering och att väljarnas utslag ger avtryck i politiken efter valet.
Moderaterna har lyckats full ut och vill sluka upp de andra och vill få media att tro att det alltid ska finnas en gemensam plattform inför valen. Det sa bland annat Schlingman i morse i TV som ett råd till Socialdemokraterna men han kan inte ge oss råd.
Den senaste väljarundersökningen visar att moderaterna håller på att svälja KD och centern med hull och hår och det är inte att undra på när det bara finns en politik som förs i de borgliga leden, nämligen moderaternas

En kommentar

  1. lf

    Du pratar om media!Här ser man klart och tydligt hur borgerligheten har tagit makten över press och massmedia.Om man är uppmärksam så ser man tydligt hur detta ter sig.En oförderaktlig TV bild,ett uttalande ryckt ur sitt sammanhang. Vi kan konstatera att vi har ingen fri press.Det enda undantaget på central nivå är Aftonbladets kultursida.När det kontraktet upphör,styr borgarna och näringslivet informationen till allmänheten.
    Hur skall de små oberoende lokaltidningarna stå emot detta?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.