I Umeå satsar vi förebyggande arbete, idrott och kultur

RESULTATET I BOKSLUTET GÖR ATT VI KOMMER att satsa många miljoner på sociala investeringar. En inriktning som är framåtsyftande och som innebär investeringar i människor. Det ger också sänkta kostnader på sikt, även om de stora förtjänsterna hamnar hos andra aktörer, som t.ex. Försäkringskassan.

Det viktigaste är människor känner att de behövs och är i jobb. Ett perspektiv som alltför ofta nonchaleras av regeringen. Det är oerhört skrämmande att vi har vant oss med de höga arbetslöshetssiffrorna. Samtidigt har media allt annat än uppmärksammat att vi har en arbetslöshet på 8 % och det i högkonjunktur!

Det är inför högkonjunkturen som arbetslösa ska utbildas så att de vid ingången av högkonjunkturen är anställningsbara. Vi har nu en rekordhög arbetslöshet som drabbar våra ungdomar värst. Hela generationer riskerar gå förlorade om ingenting görs.

Jag är trött på att höra att allt skylls på den ekonomiska krisen. Kostnaden för att ge människor utbildning är en investering som betalar av sig väl. Nu måste istället många unga människor må dåligt, inte minst på grund av arbetslösheten.

Jag hoppas att alla de som deltog igår på VP kick-offen, som är själva inledningen på budgetprocessen, tog till sig av redovisningen att det går att göra mycket med rätt politik och att investera i människor i ett tidigt skede.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.