Länsstyrelsen stoppar Umeå,s utveckling?…

Länsstyrelsen stoppar Umeå,s utveckling?

Ja det är inte alls otroligt att Länsstyrelsens agerande när det gäller utbygnad av de hotell som vill bygga ut och de som vill nyetablera sig hotas av länsstyrelsens agerande.

Vad jag först tänker på är hotellet i vad som vi kallar Tempohuset där planen gjorts om flera gånger men inte kommit i mål trots att kvarteret inte minst efter Vasagatan ser lite anskrämligt ut idag.

De planerade byggnationerna skulle ge ett verkligt lyft för Vasagatan och hela kvarteret. Det andra är inne på kvarteret i det som i dagligt tal kallas Uman hotell. Jag hoppas ju att projekten kan komma igång för annars kommer det att vara stor kapacitetsbrist på hotell och därför är länsstyrelsens agerande bara i dessa två ärenden ett reelt hot mot ett bra kulturhuvudstads år, då det inte kommer att finnas hotell för de som vill besöka oss.

Jag tycker dessutom inte den inriktnig somvi blev överens om i riksintresset tolkas på det sätt vi var ense om. I och för sig inte första gången. Det finns nog flera som tror att det är staten som planerar vilket är helt fel. Planmonoplet är en kommunal angelägenhet.

Jag minns mycket väl när landshövdingen hade inbjuit till smatal om långsiktig hållbarhet och då han helt delade vår uppfattning att ska man bygga hållbart ska man förtäta och därmed få ett mera hållbart samhälle. Han sa vid samma tillfälle att då får man överge gamla ståndpunkter. Det har vi inte sett röken av

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.