Libyen kommer säkert att ha en framtid med demokrati

Just nu ser det ut som om ytterligare en arabisk diktatur är på väg att falla sönder och det är Libyen. Det är dock en lite annorlunda situation gentemot andra diktaturer. Enligt uppgifter som kommit ut så har man investerat en del av sina oljepengar i Europa och USA.
 
De här investeringarna är gjorda av deras statliga fondförvaltare LIA. 200 miljarder är inlåsta i amerikanska banker och investerade i tillgångar i London. Man har också investerat i Europeiska bolag.
 
Vi får väl vänta och se vad som händer. I vilket fall som hest har aktiebörserna runt om i världen skakat och det beror väl mest på oron för oljeprisstegringar. Det här visar att det måste till en kraftsamling så att vi så fort som möjligt kommer bort från oljeberoendet.
 
Vi får hoppas att våldet mot civila upphör så snart som möjligt men jag har svårt att förstå utrikesministerns mycket passiva hållning i Libyenfrågan och i torsdagens debatt fick vi se borgliga ledamöter från utskottet uttala att Bildt varit för klen för att stötta den demokratiska omvandlingen. Utrikespolitiken verkar inte vara regeringens utan Carl Bildts.

 

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.