Flumskolan spunnet ur friskolesystemet ???

 

Flumskolan spunnet ur friskolesystemet?
 
Vi har ju ständigt fått höra av utbildningsministern att det är en flumskola som vi har i Sverige. Vi kan självklart fråga oss hur det kan komma sig. Den senaste tidens granskningar som TV 4 gjort inte minst nu senast om Thorengruppens skolor i Stockholm vart man klassar den.
 
Vi har sagt att vi inte är emot friskolor men man ska inte kunna göra pengar genom att göra avkall på kvalitén
 
Thorengruppen har oerhört mycket att göra om de ska kunna återställa förtroendet för företaget och deras möjlighet att bedriva bra yrkesutbildning. Jag om någon välkomnar en granskning av den typen av företag över hela landet samtidigt.
 
I grund och botten är det systemet med friskolor som måste göras om i botten. De finns alldeles för dåliga krav på vad man ska göra för att kunna få- ersättning för utbildningen. Det är klart att det är dåliga företag som inte kan se vart det finns pengar att tjäna om det inte finns klara och tydliga regler. Det är där  Thorengruppen och andra gjort pengarna på,  inte på att man varit duktigare och effektivare
 
Jag tycker det  viktigt att föräldrarna pratar med sina barn och försöker sätta sig in i om deras barn kommer att få en utbildning. Det viktigaste är inte att få en bärbar dator utan en utbildning.
 
Jag vet också mycket väl vad företagen säger om de kunskaper eleverna fått när de kommit från en del av friskolorna. Ja inte tycker de att de fått lära sig vad de borde kunna. Den kommunala skolan måste också bli bättre på att tala om vad de gör och vilka kvalitéer den har.
 
Kan det vara så Jan Björklund att vad han kallar flumskolan har sitt ursprung i friskolesystemets kravlösa skola
 
 

En kommentar

  1. lf

    det finns områden som inte det skall gå att tjäna pengar på.Och det är skola,vård och omsorg.Men likt förbannat så har det hänt.Vi skattebetalare kräver att våra skattemedel skall solidariskt gå till de som behöver våra skattemedel.
    Jan Björklund backar nu på varenda punkt.Låt han bli en parantes i utvecklingen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.