Det verkar gå troll i att få fram en ny partiledare

De personer partiet har sagt sig vilja ha ställer inte upp. Och vad det kan bero på har säkert sina skäl, men det sätt som partifolk ibland behandlar de sina kan möjligen vara en bidragande orsak. Men det borde ii alla fall närma sig och att man snart kommer fram med ett förslag.

Riksdagsgruppen verkar ju ha många olika viljor som ibland går åt olika håll. Likaså är det lite sisådär med integriteten hos partistyrelsefolket då det ibland framstår som viktigare att tipsa media om vad som har sagts än att vårda partiet.

Det är nu klart vilka som fått förtroendet att åka på ytterligare en kongress och att få vara med och utse partiledare på extrakongress som börjar den 25:e mars. Vi som fick medlemmarnas förtroende var vi som sitter i kommunstyrelsen arbetsutskott.

Jag fick 266 röster, Christer Lindvall 186 och Marie-Louise Rönnmark 160 röster. Det är roligt att se att de unga trycker på och Andreas Lundgren hade bara en röst mindre än Millan och SSU ordföranden i länet ytterligare en mindre.

På kongressen får vi höra nye partiordförandens så kallade linjetal och oavsett vem som blir vald förutsätter jag att hela partiet står bakom den personen när den är vald. Några mer omfattande beslut om politikens innehåll verkar dock inte vara med på dagordningen, förutom en allmänpolitisk diskussion.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.