Töntiga Stockholmare vill framställa Norrlänningar som töntiga

 

Töntiga Stockholmare vill framställa Norrlänningar som töntiga
Det är inte alltid som jag håller med reportrar inte minst de som jobbar på SVT, men Berno Jonssons kritik är fullt berättigande. Där har SVT köpt in ett reportageteam som skulle göra reportagen från Täfteå och jag undrar om den grupp som gjorde detta någonsin varit på dans i Norrland där folk dansar.
Jag delar de synpunkter som Berno för fram och att programmet försöker framställa folk som töntiga och Berno jämför reportaget med dokussåpan Ullared
Tänk att Baluba TV om gjort dessa inslag vilka spegla att Täfteå ligger ute i Urskogen när det ligger 20 minuters bussresa in till Umeå City. Då är ju för allt i världen hela Stockholm en avkrok då man räknar till kommunens centrum, för Täfteå är en del av Umeå kommun, punkt slut
Visst finns det original i Täfteå men jag vill inte påstå att Taxi Johansson är något original utan en taxiåkare som kör när han vill.
Jag bara undrar hur många original som finns i Stockholm som aldrig skildrats för att ställa Stockholm  i dålig dager och tar man hela stocholmsregionen så finns det fler original än i hela Umeå kommun.
När ska SVT visa en sann bild av Sverige och inte förlöjliga norrlänningar, Ta upp en gång för alla och visa alla människor som är original i Stockholmsregionen och dessutom inte kan ta ett danssteg.
Stockholmare tror de vet bäst och kan bäst och de som inte är som vissa där är annorlunda. Jag håller med dig Berno programmet var en förolämpning på Täfteå och Norrland och för de som gillar att dansa och kan förskönar 08- ttorna

6 kommentarer

  1. Helena

    Hej,

    Jag tycker inte att de personer som framställs i tv-serien uppfattas som töntiga. Många av mina vänner i stockholm har snarare uttryckt en glädje över att det är fullt tillåtet att vara som man vill och att de skulle vara beredda att flytta hit upp bara för att få ta del av den mänsklighet och tillåtenhet som finns här uppe. Visst har man väl valt ut ”orginal” och vinklat och överdrivit en aning, men det enda som har stört mig är att de har haft en speakerröst med dalmål. I övrigt finns inget att klaga på, snarare tvärt om, programmet gör en varm i själen och speglar en mänsklighet som många skulle vilja kunna uppleva.

  2. leif

    Detta med Täfteå är ju bara ett program som lyfter en Norrlänsk kultur som är trevlig inga bråk och fylla eller knark som i södra Sverige,,Det som är riktigt skamligt som min bror säger att vi har inget hockeylag fast det är Norrlands största stad,men vem minns inte hur politiker och sponsorer lät dom falla som Löven gör på hösten så ta och ställ er upp folket i Umeå och hjälp Björklöven och Umeå med ett hockeylag så min bror och Lövenfansen får en tilltro på staden Umeå igen till rätt nivå hälsar en fd Umeåbo

  3. Muurk

    På tal om sanningar borde väl herr Holmlund själv försöka föregå med en smula godare exempel än hans kulturhuvudstadsaffärer på sistone uppvisat innan han väljer att ladda bössan och gå till attack? Och att en person i Holmlunds position gråter lokalpatriotiskt när hans hemtrakter framställs på ett aningen enögt sätt och inte överensstämmer med hans verklighetsuppfattning rimmar hysteriskt roligt med bl.a. hans skygglappade utlåtande om att graffiti skulle vara en inkörsport till droger och kriminalitet.

    Perspektiv bäste Holmlund. Ibland måste man skaffa mer än en synvinkel för att hitta rätt mått och medel. Lycka till med korthuset2014.

  4. Christer Jilder

    Efter första programmet var jag klart skeptisk, men sedan har serien tagit sig. Jag tycker programserien gjort något som är alltför ovanligt i TV – visat hur den vanliga, lilla människan lever, tänker och känner. Det var tex. myckegt gripande med kvinnan från Bjurholm när hon besökte sin handikappade son. Jag tycke vi ska visa respekt för dessa människor och deras liv och framförallt för att de velat släppa in oss i deras värld. Töntarna är nog de som alltid skall likkrikta allting.

  5. Håller med

    Jag håller med dig, Lennart. Det är smutskastning av Norrland. Normalt när man ser på tv tänker man ju inte på bakgrundsmusiken. Det ska ju bara finnas där som en effekt. Lyssnar man på musiken i det här programmet hör man direkt att den finns där för att förlöjliga personerna i serien. Ljuden påminner lite om Kalle Ankas julafton…

  6. Filip

    Ja håller med dig där. De kunde ha gjort detta program annorlunda men samtidigt skulle det aldrig kunnat vara fem en timmes avsnitt om de hade gjort det snällare(skulle bli ganska långtråkigt). De har även filmat och fått fram att allt och alla som filmas är från Täfteå, filmat områden som ej tillhör Täfteå samt vill jag tillägga att det bara är Taxi Kjell och ungdomarna som kommer ifrån Täfteå. Signar mfl. kommer inte från Täfteå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.