Regeringen vill försvaga facket

Regeringen har för avsikt att denna vecka försämra möljigheterna för facken och att deras medlemmar ska kunna få gå fackliga utbildningar, när man börjat en anställning. Man kallar det förenklingar, men i själva verket handlar det om att försvåra för medlemmar att gå dessa utbildningar då man måste vara anställd i 6 månader för att få den rätten.

Ännu besvärligare blir det för de personer som går på så kallade visstidsanställningar. Det här är självklart ett led i att de som anställs inte ska få möjlighet att veta vad facket gör, det är dessa saker som ligger i de fackliga utbildningarna liksom avtalen och hur de är konstruerade och vilka rättigheter och vilka skyldigheter det finns i kollektivavtalen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.