S vill satsa på jobben, alliansen på utanförskapet

 

Idag har S presenterat en huvuddel av den socialdemokratiska ekonomiska politiken. Glädjande nog så säger man klart och tydligt att jobben kommer först. Det budskapet har vi kört i Umeå och det har väljarna gillat. Vi satsar även för framtiden på godsbangård, översiktplan som också kommer att kunna ge jobb.
Man säger på DN debatt att det finns inga skäl till stora skattehöjningar och man säger att man ska förbereda människor för en kommande arbetsmarknad genom kvalificerad arbetsmarknadsutbildning. Jag tror man är helt rätt ute för som jag skrev i min morgonblogg säger företagarna att det finns brist på arbetskraft inom en hel del områden.
Den här regeringen har inte satsat på arbetsmarknadsutbildning och jag tycker det är beklämmande när Anders Borg säger att ska man bygga ut traditionell AMS politik och återställa sjukförsäkringen kostar det pengar.
Ja det gör det men vår industri och även den offentliga sektorn behöver utbildad arbetskraft och det ger ju intäkter när de kommer ut i jobb i stället för att vara passiva bidragsmottagare. För Borg säger att skattesänkningarna ger ökad konsumtion, men han glömmer bort att även sjuka och arbetslösa behöver konsumera även om de har mycket mindre att röra sig med, så skulle säkert en höjd a-kassa och en höjd sjukförsäkring till allra största delen gå till konsumtion.
 Den politik som förs drar isär Sverige och klyftorna ökar och fler står utanför för att de inte har rätt utbildning för de jobb som kommer. Genom att så många står utanför har den förda arbetsmarknads och ekoniska politiken gjort att alliansen satsat på utanförskapet

3 kommentarer

 1. erik

  Ska du inte kommentera vad sossarnas nye ekonomiske talesman sade i Aktuellt alldeles nyss? Ren högerpolitik! Sedan tillhör väl du den skara som inte har något emot stora skattehöjningar, eftersom du säger at du prioriterar välfärden? Ändå reagerar du inte på beskedet att det inte blir några stora höjningar! Det betyder ju i praktiken att du och sossarna godtar de genomförda skattesänkningarna som du kritiserar så hårt. Konsekvent?

 2. Lennart Holmlund

  Svar till erik (2011-03-31 21:38)
  Jag såg inte aktuellt, men jag hörde vad han sa i TV soffan på morgonen att man skulle satsa så folk kommer i jobb och då kanske man inte behöver höja skatten, men han sa också att man skulle göra en översyn av skattepolitiken

 3. erik

  Sanningen är ju att sossarna inte officiellt vågar gå ut med beskedet att de egentligen vill höja skatten. Det är ju ingen politik som lockar storstadsväljare och medelklass som sossarna måste vinna tillbaka för att vinna nästa val! I praktiken godtar sossarna alltså de skattesänkningar som borgarna har genomfört men som de offentligt kritiserar. Det är hyckleri för mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.