Vad är det som händer i Sverige. Kustbevakningen…

Vad är det som händer i Sverige. Kustbevakningen investerade för drygt en miljard i fartyg som ska skydda vår kust mot oljekatastrofer. Men båtarna kan inte användas för rätt uppgift att bogsera tankers då man har brist på rätt kompetens.

Kustbevakningen vill använda egen personal men bara två miljoner satsades på utbildning trots att driftkostnaderna är på 130 miljoner per år. Den myndigheten måste skämmas då man inte satsar på att utbildapersonal för de uppgifter man har

Gripenplanen som ska användas i Libyen kan inte starta då det inte finns rätt bränsle på den bas där de står. Nog finns det anledning att fråga sig varför man inte i förväg kontrollerar att det finns bränsle till planen. Man skämmer ut sig för omvärden.

2 kommentarer

  1. Lars Gidlöf

    Kustbevakningen är en statlig myndighet utan någon kompetens alls från sjöfart, därav ingen överraskning att de inte klarar av detta uppdrag. Åk ut till Holmsund, titta på Kustbevakningens fartyg där, de ligger nog still 350 dagar per år, och vad har de för bakgrund, inget till sjöss.
    När dessa båtar byggdes använde de deras egna personal som inspektörer (övervakarare), dessa hade ingen kompetens hur ett civil skeppsvarv fungerade med sub-contractors mm, därav en massa fel.
    Men myndigheter och politiker har lite kunskap om världen, se Maud olofsson, kan inget om kärnkraft.
    Nu ökar de effektuttagen ur kraftverken,utan att ifrågasätta detta, skulle du t ex trimma din bil och köra den hårdare om det gått 25000 mil, tar man det inte lugnare då för att förhindra skador?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.