Det är skandal att regeringen inte följer ingångna avtal, varför Borg

 

Skandal, regeringen följer inte ingångna avtal
Staten måste lära sig att hålla ingångna avtal vilket man inte gör. Vi har ingått ett huvudavtal om Botniabanan som är klar för sedan ett år tillbaka. Vi skulle få och är lovade statsbidrag till våra resecentra som alla andra också får.
Nu har staten flyttat fram dessa utbetalningar fram till 2017 eller vad det nu var vilket är ett klart och tydligt avtalsbrott. Vi har självklart talat om detta för finansministern men ännu inte fått besked.
Orsaken till att man gör på detta sett vet vi inte annat än regeringen ändrat den liggande nationella transportplanen men troligen har man gjort detta för man har inte de pengarna som behövs och att man i stället valt att sänka skatten för de som redan idag tjänar mest.
 
Regeringen håller inte sina åtaganden och man kan därmed inte lita på ingångna avtal. Vi som varit med vet att så fort du inte gör som staten säger så blir det hot och indrivningar.
 Det är simpelt gjort och tänk vilket liv det skulle bli om inte vi betalar den så kallade medfinansieringen av vägpaketet. Många skulle nog säga gör som staten Lennart, men det kommer jag inte att göra för jag tycker samhällets alla funktioner har en skyldighet att följa ingångna avtal

5 kommentarer

  1. ceko

    Om det är som Du skriver så lämna över ärendet till åklagare.
    Avtal är till för att hållas. Kommuner skall inte behöva agera bank till staten. Men som Du antyder så tycker nog denna höger-regering det är viktigare att högavlönade får sänkta skatter. Märkligt att kommunalrådet Ågren inte tar tag i frågan. Är han kommunalråd så skall han också arbeta för Umeå kommuns bästa.

  2. Lennart Holmlund

    Svar till Per Kjellén (2011-05-25 16:00)
    Vi är Umeå kommun, Örnsköldsviks kommun, Nordmalings kommun och Kramfors kommun. Huvudavtalet gick ut på att kommunerna skulle se till att bygga resecentra och till dessa skulle ma nfå statsbidrag när resecentra var klara. Jag kule kunna nämna fler exempel där staten sviker

  3. Mats

    Känns skönt att kommunen alltid håller sina löften då. Tex inom barnomsorgen. Vill minnas att ni ”lovat” Max 15 barn i barngrupperna i över 10 års tid. Trots HÖJDA skatter verkar det inte bli av nu heller. Beror tydligen på faktorer ni inte kontrollerar? Som att det blir FLER i Umeå och det inte går att planera för? Måste vara jobbigt att inte ha kontroll på allt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.