Klasskillnaderna märks på semesterna. Var…

Klasskillnaderna märks på semesterna. Var tredje jobbare har inte råd att åka på semester eller ha fritidshus. För tjänstemännen är det bara hälften så många som sitter i den båten.

Det här är en bearbetning av Scb,s siffror som Lo gjort. Skillnaderna har aldrig varit större än nu. Mellan 2007 och 2010 har andelen arbetare som varken gjort en semesterresa eller har fritidshus ökat med 5 % från 27 till 32 %.

Jag är inte alls förvånad då detförs en politik som gynnar de som har det bäst ställt. Medan arbetare har fått lida hårt för arbetslösheten men även för konsekevenserna i försämringarnai sjuk och arbetslöshetsförsäkringe. Det kommer att bli ännu färre jobbare som kommer att ha råd att köpa fritidshus när regeringen och bankerna sett till att det i det närmaste blivit omöjligt att låna pengar till hus och fritidshus

En kommentar

  1. UriahHeep

    Snälla söta lilla Lennart. Nej, alla har inte råd att åka på utlandsresor eller ha fritidshus. Det är trist, men knappast något som känns som något akut politiskt problem. Jag, utbildad lärare, har inte heller råd med fritidshus eller utlandsresor. Tycker inte synd om mig själv alls.

    Att bankerna satt ett bolånetak är väldigt bra. Du kanske tycker det vore bättre om priserna skenade iäg ännu mer och vi får en bostadsbubbla som spricker? Då hade du också tyckt det varit fel? ”Arbetare” kan skratta sig lyckliga många gånger då de tjänar bra och har lite lån.

    Att vi akademiker får lite bättre lön, efter avslutad utb, ser jag som något sunt och vettigt. Tycker inte du det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.