Badet och Västerbottens Nytt.

Badet och Västerbottens Nytt. Nu har Lerstenen presenterat vad som ska ske i kv Nanna med ett bad och i kvarteret där Mimerskolan ligger med ett hotell i den gamla skolan. I kvartererna ryms även bostäder och lite handel men mycket parkeringar. Ni som följt översiktplanearbetet vet att parkeringar är ett måste med de utbyggnader som sker i centrum och att kajparkeringarna kommer bort med kulturväven.

I går kom Västerbottens nytt med en nyhet som är flera år gammal. Man fick helt enkelt känslan av att de vill skapa en oppinion mot badet.

Vi vet sedan länge att allt nytt är mycket dyrareän det som är gammalt och så är det med badet. Det här badet är dubbelt så stort som det gamla på grund av 50 meters bassänglängd och därmed dubbelt sästora ytor och mer vatten gör allt dyrare och har badet legat på någon annan plats har det inte blivit billigare. Däremot är chansen större till störreintäkter om badet går att nå med kollektivtrafik från hela kommunen.

Jag berättade dessutom i fullmäktigedebatten att det inte var avsatt pengar 2014 för merkostnaderna och kritiserade alliansen att de förbrukat pengar till skattesänkningar och vi ska finansera både badet och kulturväven.

Jag tror attdet kommer att bli ett riktigt lyft för stadskärnan när detta blir färdigt och parkeringarna blir lätta att nå från ÖK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.