Obama tvingades ge sig för att USA inte skulle ”konka”

 

Obama fick ge sig i går för att inte USA skulle gå i konkurs. Har man inte träffat en uppgörelse om att höja lånetaket i USA så har man varit tvungen att ställa in betalningarna och det finns ingen konkursförvaltare när det gäller länderna. Har det skett hade det blivit problem i hela de finansiella systemen så jag förstår Obama, en statsman måste se till landet och kan inte bete sig som högern gjort eller republikanerna som de kallas.
Nu höjs lånetaket med 2100 miljarder dollar, en fruktansvärt stor summa pengar och ska betalas tillbaka förr eller senare och vart ska de pengarna tas frågar sig en som räknar plus och minus. Det blir nedskärningar på 2500 miljarder dollar varav 1000 i besparingar nu och så ska en kommitté ta fram de resterande 1500 miljarderna dollar. 350 miljarder ska försvaret dra ner på men det blir på 10 år.
Obama fick ge sig på skattefrågan då han ville höja vissa skatter för de som tjänar bäst men republikanerna hatar skatter som högern gör och det är också därför man har en havererad ekonomi. Jag är helt säker på att USA inte kommer att klara av detta om de inte på sikt höjer skatterna. USA är ett land som håller på att slitas sönder av orättvisor där de rika får det bättre och resten bara sämre och sämre.
 USA saknar till stora delar en välfärdspolitik för medborgarna utan det är upp till dem själva att ordna välfärden. Den här uppgörelsen kommer att innebära ännu större klyftor och folk kommer på sikt inte att finna sig i detta. Den här situationen har uppkommit under den förra högerregeringen med Busch i spetsen som dessutom slösat bort tusentals miljarder på att föra krig som han inte hade råd med

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.