Regnet i skyfall beror på klimatförändringar

 

Beror de kraftiga regnen på klimatförändringar? Det är väl mycket som talar för att de kraftiga regnen som vi utsätts för beror just på klimatförändringarna. Vi, var och en måste bidra på vårt sätt men det är en skam att världens ledare inte kan enas om åtgärder.
 
För att utveckla Umeå och kunna bygga en långsiktigt hållbar kommun så måste det bli mycket mindre trafik, alternativt bilar som inte släpper ut avgaser, nämligen elbilar.
 
Vi behöver också förändra beteende och regler och åka mer kollektivt. Det är för mycket arbetsplatsparkeringar i city och det kommer en ny norm. De allra flesta som jobbar i centrum kan cykla eller gå och så har vi en bra och billig kollektivtrafik. Samma sak är att fler borde ta andra färdmedel till sjukhus och universitetsområdet
 

3 kommentarer

  1. Christine Svensson

    ”Samma sak är att fler borde ta andra färdmedel till sjukhus och universitetsområdet” skriver du. Om vi som kommer utifrån skall parkera någonstans för att åka kollektivt; Vad föreslår du då?

  2. Lennart Holmlund

    Svar till Christine Svensson (2011-08-17 22:23)
    Det är för många som bor nära som tar parkeringasplatser för patienter och de som inte har möjlighet till kollektivtrafik och det var på text TV som detta konstaterades

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.