Konferens om framtida regioner hos SKL….

Konferens om framtida regioner hos SKL. Vi är ett par politiker som är på just denna konferens om hur samhället ska utformas i framtiden i regioner och hur statens organisation med Länsstyrelse ska se ut.

Jag och många med mig till och med i alliansen tycker att frågan håller på att tappas bort. En fyrlänslösning i Norrland är självklart att föredra men eftersom regeringen inte kunnat samla ihop sig till att genomföra ansvarskommiten spretar det åt alla håll.

Västernorrland vill gå ihop med jämtarna men det vill inte alla kommuner men de ska vara kvar i regionsamarbetet i specialistsjukvården.

Det finns då de som tror på en region av Västerbotten och Norrbotten, vilket inte jag gör då jag sett att i Norrbotten kan inte kommuner och landsting samarbeta på någon punkt och den kulturen skall man inte föra in i ett regionsamarbete. Då är det bättre att Västerbotten bildar en regionkommun och Örnsköldsvik, Sollefteå, Kramfors och Strömsund går till den Regionen och jag känner också att Härnösand och Timrå också kan komma med.

Jag tycker att regeringen inte tar sitt ansvar hur de hanterar regionfrågan i Norrland. Låt det i så fall bli en trelänslösming och låt jämtarna så utanför då de inte sagtsig tillhöra Sverige eftersom de ändå kallar sig republiken Jämtland

Gränserna bör följa regionsjukvårdens gränser. Det skulle vara en ren katastrof om staten skulle slå ihop länsstyrelserna och vi hamnar under Norrbotten som är allt annat än effektiv i ärendehanteringen.

Det skulle vara ett hot motUmeås fortsatta tillväkt för i handläggningstider har vår länsstyrelse verkligen visat framfötterna vilket SKL visat i öppna jämförelser när det gälleröverklagande av bygglov och detaljplaner där vår är på pallen när det gäller handläggningstider. Korta handläggningstider är viktiga för tillväxten då vårt näringsliv vill få igång sina planerade projekt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.