Vårdval som reform får nu underkänt av forskare….

Vårdval som reform får nu underkänt av forskare. Det här kommer från forskaren Caroline Andersson till DN.

”Som patient får du ingen helhetsbild av utbud, kompetens och kvalite. Det påverkar viljan och lusten att att jämföra vårdgivare” sa hon till DN.

Rapporten säger att reformen får underkänt. Informationen om patienternas möjlighet är för dålig och inget landsting får godkänt. Effekten blir att konkurensen försämras och vården riskerar attbli ineffektiv. Egentligen en självklarhet.

Själv tycker jag och förstår att reformen om man ska kalla det reform misslyckats. Hur i fridens namn ska en patienta vet och kunna se både om läkarna och därmed vårdföretagen eller landstingen är duktiga och effektiva. Själv har jag nyss för första gången sökt vårdcentralen för ett besök då jag inte kallats till någon standardundersökning.

Blir man sjuk finns ingen marknad som man kan jämföra kvalite med i förväg. Blir jag sjuk vill jag ha hjälp inget annat och att tala om sjuvård som en marknad är bara flum. Alla vill ju att vi ska vara så friska som möjligt och därmed undvika att besöka sjukvården.

Det här med fritt val till sjukvården är enbart en reklambluff från de borgliga partierna då de ser rött åtsaker som görs av den offentliga sektorn. Privata företag ska dessutom ge aktieutdelning till sina aktieägare så risken är uppenbar att det kan ge en överkonsumtion av sjukvård eller kanske en sämre kvalite då det gäller att hinna med så många patienter som möjligt för de pengar man fått för varje patient, det gynnar inte kvaliten i vården.

Undra på att det var lätt att se att Vårdval får underkänt. Kanske ett första steg att gå ifrån grundtanken i denSvenska sjukvårdens kärna vård efter behov.

Det syns också nu för nu deltar öven folkpartiet att kraftigt sänka skatterna och främst marinalskatterna vilket gör att de som har det sämst betalar lika stor skatt på varje hundring och mindre skatter ger mindre välfärd och då får de som har råd köpa sig denvård de vill ha

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.