Falsk moderat historiebeskrivning. Moderaterna…

Falsk moderat historiebeskrivning. Moderaterna har haft stämma och antagit ett principprogram. Det må ju så vara men sen historiebeskrivning som partisekreteraren Arkelstam gav var en ren och skär lögn.

Det jag främst tänker på att hon sade att moderaterna var med och införde fri och lika rösträtt. Hon fick helt enkellt senare pudla och ta tillbaka det hon sagt.

För mig stämmer det inte heller varit drivkraft mot apartheid, för jämställdhet,mot diskriminering och inte heller synen på välfärdssystemen. Om man nu bytt politik så erkänn det i stället.

Man kan inte med bästa vilja påstå att moderaterna varit anhängare av införadet av ATP när det gällde pensionssystemet, arbetstidsfrågora som 8 timmarsdagen,semesterfrågorna som fem veckors semester, det är föräldraförsäkringen och det arbetsplatsdemokratin med mera.

Modetaterna har varit emot det mesta som gett den svenska välfärdsmodellen, det är sanningen. Nu är taktiken att tvätta bort historien och försöka lägga sig i retoriken så nära oss som möjligt i välfärdsfrågorna men samtidigt naggai finanseringen så mycket som möjligt.

Det är de försäkringarna mot sjuk och arbetslöshet som de anställda betalt med att avstå löneutrymme där nivåerna är långt ifrån anständiga och de kallar det bidrag och det som förut var massarbetslöshet numera kallas en framgångsrik jobbpolitik som media lydigtaccepterar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.