Bostadsbrist en följd avsaknad av politik….

Bostadsbrist en följd avsaknad av politik. Den här regeringen har inte ett enda spår av bostadspolitik. Den som inbillar sig att marknaden skalösa detta vet inte hur det är på bostadsmarknaden.

Försäkringsbolaget If har visat att unga tvingas välja bort karriärer i storstäderna. Av de som ärmellan 18 och 29 år har 12 % avstått från att söka jobb eller utbildning på grund av risken att bli utan bostad.

Bostadsministern Attefall med förflutetfrån länet anser att situationen är mycket allvarlig och säger vidare – Tyvärr blir jag inte förvånad förvånad.

Om han nu är förvånad varför gör han ingenting åt detta. Har regeringen inget ansvar för bostadspolitiken behövs det ingen bostadsminister. Det minsta man kan begära är att de överklaganden som han bland annat har härifrån Umeå kommer till ett avgörande.

I det fall jag syftar på räcker det att han pratar med sin bror Anders Sellström som välkänner det ärende jag syftar på. Det går inte att inbilla sig att företag vill bygga och satsa pengar på planering om man inte kommer till beslut.

Frånoss Socialdemokrater gör vi så mycket vi kan för att bostadsbyggandet ska hållas vid liv trots brist på en statlig bostadspolitik.

Vi har problem på bygglov med för litet folk men det ska vi ordna till. Det vi inte rår på är hur bankerna agerar men vi vet att bostadsmarknaden för småhus nästan är död pågrund av brist på bostadspolitik. Finns det verkligen en tro att unga som nyss kommit ut på arbetsmarknaden kan ha 600 000 i egna pengar för att kunna bygga ett eget hem

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.