Partipiskan viner säger folkpartist.

 

Partipiskan viner säger folkpartist. Den kommentaren sa hälso och sjukvårdsnämndens vice ordförande efter onsdagens beslut. Jag säger bara att det är en fruktansvärt löjlig kommentar från en "topp" politiker. Den kommentaren kommer när egna argumenten tryter.
 
Jag har aldrig under min tid som politiker sett att någon folkpartist sedan ATP striden "fått"rösta emot den partilinje som folkpartiet haft eller inte något annat högerparti heller för den delen
 
Jag vet att de gånger då ledamöter haft en annan inställning, då har de "tvingats"följa partilinjen. Jag ska dock inte nämna fallen nu.
 
Däremot är det så att man självklart diskuterar inom partierna vart man ska, men att säga att tvingas följa partilinjen är ett lågvattenmärke av en ledande politiker.
 
Vi ska ha samma förutsättningar i länet och visst blir det förändringar om man inte har tillräckligt med pengar och att pengarna inte räcker till allt.
 
Jag har hört hur media även i detta fall tagit ställning mot förslaget men jag påstår att medias kunskap i hur pengarna används bäst i sjukvården är så nära noll det kan vara.
 
Det är inte alls ovanligt att media kör med drev, där man behandlar S på ett sätt och de borgliga på ett annat. Det senaste och tydligaste exemplen är just ersättningar för dubbelt boende för riksdags och regeringsledamöter där man ser att Juholt och borgliga hanteras på olika sätt. Skillnaden mellan de tre statsråden från alliansen och Juholt är ganska eller mycket stora i media
 
Åter till sjukvården Det finns många förändringar som jag tror är bra och den jag mest tänker på är att det är till primärvården man ska först till och inte till sjukhusen. Det budgetförslag som högeralliansen lagt tror jag inte de lagt om de suttit i ansvarsställning då det är att använda pengar som inte finns. När det är andra frågor som rörts inom landstinget har partipiskan vinat ganska hårt.
 
Den stora frågan har rört ambulanserna där man i Åsele och Malå tätort fått ambulans på 5 minuter och där utryckningarna varit få medan i Umeå har utryckningstiderna varit på 45 minuter och det får också konsekvenser om det ska ta så lång tid som 10 ggr längre.
 
 Umeåborna har också rätt att få transport vid akut sjukdom , sedan sätter man in sjukvårdspersonal som finns på plats i dessa kommuner. Lite sans i debatten och lite analys skadar aldrig
 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.