Centerpartiet vill införa trängselskatter….

Centerpartiet vill införa trängselskatter. Idag lägger centern fram ett program för infrastruktur och i det förslaget finns trängselskatter med. De tycker inte det räcker med Stockholm där alliansen införde skatten och i Göteborg där beslut är fattat.

I debattartikel om programmet skriver partiledaren att man vill införa det i fler städer och nämner Uppsala och Linköping. Nu är inte Umeå nämnt men tolkar jag artikeln rätt så öppnar man för fler städer och det skulle vara intressant att veta om Umeå är med i de tankarna.

Vi får väl vänta och se om centern kommer med ett sånt förslag i Umeå. Vi ska vidta åtgärder för att klara kuftkvalitetsnormen med begränsningar och jag vill veta hur centern i Umeå tänker.

Under Maud Olofssons tid som centerledare så pratade man mycket om skrotninrspremie på gamla bilar som inte är speciellt miljövänliga. Nu pudlar Leena Ek som är miljöminister och säger att det inte alls är rätt väg att gå. Håller man på tvätta av sig vad Maud drev eller hur ska man tolka detta. Eks motiv mot en skrotning fanns även tidigare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.