Badhuset i Umeå närmar sig ett förverkligande….

Badhuset i Umeå närmar sig ett förverkligande. I dag hoppas jag beslutet blir att nu gå vidare med badhuset i Umeå. Det har varit många och långa turer runt detta och främst lokaliseringen. Många som kallas experter har tyckt till men har lite erfarenheter och kunskaper om bad.

En lokalisering vid kollektivtrafiknavet gör att det är den mest lämpade platsen för kollektivtrafik resenärer och därmed minimeras bilåkandet . En lokalisering på annat plats ger mer bilåkande och mer inhyrda busstransporter för skolbarnen. Badet nås med kollektivtrafik från hela kommunen

I den översiktsplan som antogs enhälligt i fullmäktige så finns även ett reservat för ett parkeringshus som är till för besökarna i city och det förslag som finns innehåller mindre antal P platser än de som försvunnit på kajen.

Sorgligt är att så många inte vet att vårt nya synsätt att ta bort arbetsplatsparkeringar i citykärnan gör att vi klarar luftkvalitetsnormen då det är under tider man reser till och från jobbet som normen överskrids och det sker då vi skruvar vi i trafiksystemet som gör att vi minimerar trafiken så att normen klaras.

Förutsättningarna finns dock först när vägpaketet är färdigt och att Esplanaden byggs om till en stadsgata och åtgärder vid andra infarter vidtas. Vi har dessutom infört vad vi kallar gröna friköp

Badet ryms på tomten, simklubben är nöjda alla experter som tycks sig kunna kalkyler och driftkostnader kommer att få se att vi klarar de tänkta driftskostnader. Vi gör det för vi har de som kan bygga, upphandla och räkna vilket har visat sig på andra projekt.

Däremot är självklart inte detaljprojekteringen klar men det är många pr sedan ett beslut om badet och dess lokalisering är tagit och att det ska vara en 50 meters bassäng med en äventyrsdel så de som påstår att badet inte diskuteras far fram med osanning. Mest beror det på att man inte vill ha badet där det beslutats men det är en annan fråga

En kommentar

  1. britta sethson

    Först Ikea och nu verkar badhuset äntligen bli av. Roligt att vara Umebo i dag.

    Grattis Lennart till att ha baxat de här båda projekten ända hit… Naturligtvis med bistånd från övriga i kommunledningen men ändå!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.