Mattias (C) vill försvaga juristutbildningen…

Mattias (C) vill försvaga juristutbildningen i Umeå. När man läser han senaste blogg där han försvarar lokaliseringen av migrationsdomstolen till Luleå hänvisar han sina motiv till Luleåpolitiker och att de vill just ha en juristutbildning till Luleå för att då skulle rekryteringen bli lättare i Luleå.

Visst har han rätt i det men om vi internt i Norrland börjar kämpa om de fåtaliga utbildningsplatser som finns kan juristutbildningen bli dålig på båda platser och en etablering av en juristutbildning i Luleå skulle direkt vara ett hot mot den utbildning som redan finns i Umeå. Jag är glad att få veta att centern i Umeå inte värnar Umeå universitet. Vad är det nästa gång han ska hitta på för att försvara ett dåligt beslut som kan få långtgående konsekvenser för Umeå universitet.

Han försvarar sig också med att jag och Pedersen inte har samma uppfattning i lokaliseringsfrågan och det är inte underligt då jag tror på domstolsverket som kan domstolar. Jag hoppas dessutom att världen ska bli så fredlig att människor inte ska tvingas fly av de skäl som beror på krig och förföljelse runt om i världen och att vi ska kunna minska ner migrationsverket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.