Botniabanan stör inte fåglarna i Umeå deltat….

Botniabanan stör inte fåglarna i Umeå deltat. Det konstaterar forskare när trafiken pågått i snart två år. En forskare tar ju reda på fakta och då är det inte bara ett tyckande.

Vid bygget av järnvägen var det en del ornitologer som påstod motsatsen och överklagade och överklagade vilket drog ut på tiden och fördyrade projektet avsevärt.

Forskaren som hävdar det heter Adrian de Jong och är säker på sin sak och jag är övertygad om att han har helt rätt. Att så inte skulle ske var också en del i beslutsunderlaget och inte minst när man gjorde kompensationsåtgärder.

De uppgifterna kom från andra som hade kunskaper från sin utbildning och profession, minns jag rätt var de från Uppsala men i vilket fall som helst var de experter med sin kunskap.

Inte oväntat så finns det personer som är verksamma inom den akademiska värden och som drev överklagandena som påstår att forskningen har kommit till fel slutsatser på samma sätt som de under hela processen påstod att inte Banverket följde den lagstiftning som fanns men där alla domstolar som ärendet prövades i gav Banverket rätt.

Intressant och bra att det fins så kallad följdforskning som visar att samhället planerar på ett korrekt sätt och att de faktaunderlag man hade för sina beslut stämde. Det här är viktiga saker att ha i minne när Norrbotniabanan ska byggas och där det planeras för byggande av vindkraft.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.