De känner inte igen centerpartiet idag..

De känner inte igen centerpartiet idag….Det är inte lätt för många centerpartister. Jag har en del goda vänner som är centerpartister och har uppdrag i partiet.Vi diskuterar i förtroende hur stämningen är inom våra partier liksom politikens innehåll. Det är många som inte känner igen sig och frågar sig om de ska vara kvar

Vi hade en tid när det gick tungt i mitt parti men då var det inte främst inom politiken utan på partiledaren. Nu är det bättre i dag och ett helt annat go inom S

Däremot är det många av centerpartister som jag känner och som har eller har haft ganska tunga uppdrag inom centern och deras budskap är helt entydigt

Vi känner inte igen centern och vart ska jag ta vägen är vanliga synpunkter och som ni förstår tycker jag de kan komma över till oss. Vi har haft och har delvis samma folkrörelsetradition.
.
Motiven för att fundera på att lämna C är många och olika men några är genomgående Så här säger man. Inte gick jag med i centern för att vara det mest liberala partiet och i många frågor längst ut på högerkanten.

Jag gick inte heller med för att vi skulle montera ned välfärden. Jag gick inte heller med för att skatterna skulle sänkas, ej heller för att vara ett ett moderat stödparti och andra saker där man inte känner igen sig är landsbygds och jordbrukspolitiken.

Jag ska inte göra listan längre och ska inte tala om vilka dessa är för jag röjer aldrig ett förtroende som jag fått. Det finns personer i alla partier som jag inte skulle diskutera förtroende frågor med för jag vet att det som sägs sprids vidare, likväl personer som man han prata med

Center partiet har tappa sin själ vill jag påstå och det som förvånar mig mest är att man finner sig det som sker och tiger still

3 kommentarer

  1. Gun Rehnman

    Lennart! Jag förstår att du gillar oss Centerpartister, eftersom flera i ditt eget parti säger samma sak; att de inte känner igen sig och inte alls är tvärsäkra över ny ledare och varåt det bär hän. Även om siffrorna idag säger annat. Men jag tror i alla fall det är bra att diskussionen kommer igång vad gäller framtiden, samhällsförändringarna ställer stora krav på följsamhet, eller hur! Betongpartiernas tid är förbi! Ett är säkert, det är inte alldeles enkelt, för något parti, ens!

  2. Paul

    Håller med dig Lennart du har faktiskt rätt. Är själv en av dessa tidigare centerpartister som minns den gamla centern som stod upp för landsbygden där centerns kärntrupper finns. Vem minns inte orden ”Låt hela Sverige leva” Centern har varit ett parti med över 20% av väljarkåren. Utan närmare analys av orsakerna till tappet har man drivit till höger och tappet har fortsatt. Den extremt marknadsliberala syn man har gör att man utan analys stött privatiseringen av våra apotek med känt resultat. Eftersom jag i viss mån tvingas nyttja apotekets tjänster kan jag se den förändring som inträtt. Vanliga läkemedel saknas oftare. Fokus verkar ha flyttats till att försälja kosmetiska produkter i apoteksområdets utmarker.
    Vidare har man understött privatiseringen av vår väl fungerande bilprovning. Som kommer att innebära fördyringar för bilisterna.
    Den idiotiska privatiseringen av SJ är ännu något som man stillatigande accepterat. Olika bandelar har inhandlat olika trfiksystem,man tar sig för pannan över en sådan makalös brist på samordning. Norge har en levande landsbygd beroende på en politisk inriktning.

    Varför skall jag idag stödja centern som understöder förändringar som försämrar samhällets service på både mindre och större orter.
    Denna fråga har många ställt sig och svaret har blivit att man lämnar partiet.
    Stöd för landsbygd är en klok strategi utan en levande landsbygd kommer även stora orter som Umeå till sist att drabbas av avfolkning när all kringliggande orter har blivit ödehus. Moderaternas politik är mycket Stockholmcentrerad centern accepterar undfallande denna politik tysta som möss.

  3. Lennart Holmlund

    Svar till Gun Rehnman (2012-05-17 07:40)
    Jag har inget emot centerpartister och inte heller många andra partister däremot gillar jag inte alls allas politik.
    Tidigare har det varit lätt att samarbeta med centern förut när det gäller vägar och järnvägar och höga hus. Men det har nu delvis ändrats och som du förstår pratar jag främst om Umeå.
    Nu går det däremot inte utan nu är det alliansen som det heter och jag tycker det är synd för nu bidrar centern till att det snart bara finns ett möjligen två partier i de borgliga leden.

    Landbydgspolitik, skogspolitik, jurdbrukspolitik, regionalpolitik finns inte längre. Centern har tappa de små människorna och sitter i ryggsäcken på moderaterna. Jag skulle inte ha något emot att samarbeta med centern men man är bara alliansen även i Umeå och jag vet självklart att det är partiets målsättning central att inte samarbeta med S men på en del ställen gör man det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.