Bankerna ska nu satsa på spararna.

Bankerna ska nu satsa på spararna. Det skulle man gjort för länge sedan egentligen. Det här var en av nyheterna i går i Tv. Det här hade jag en blogg om den 21 juli så helt klart tycker jag det är bra. Man kan väl säga bättre sent än aldrig.

Swedbank ska nu börja kräva amorteringar på bolånen och även där kan man säga bättre sent än aldrig. Nu har se gett lån utan att kräva amorteringar så då gäller det att hantera detta så inte villaägare tvingas gå i från hus och hem med stora skulder för resten av livet. Det får inte bli så hårt då bankerna själva har haft ansvaret.

Under 80 talet i samband med att det fanns LO lån var vi på genomgång av ekonomin. Då tyckte banken att jag hade för mycket pengar på banken så jag borde placera dem för att få bättre avkastning.

Jag sa bestämt ifrån för jag körde mycket i tjänsten och ville spara ihop till den nya bilen som jag ändå tyckte var dyr nog och inte ville göra den dyrare genom att låna. Frågade ändå vad de skulle rekommendera och fick ett förslag, men sa självklart nej.

Några år senare var jag dit igen och samma procedur och samma svar från mig. Då påminde jag om det råd jag fått tidigare och att om jag lytt det rådet så hade mina pengar varit borta och vi hade medlemmar u byggnads som förlorat pengar då företaget gick omkull

Det är bra om bankerna satsar på spararna och det är bäst för folket själva om de sparar så mycket som möjligt till det man tänker köpa för då slipper man betala varan flera gånger

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.