Budgetförhandlingar sker via media.

Budgetförhandlingar sker via media. Det har blivit ett nytt inslag i Svensk politik. Budgetförhandlingar och påverkan sker till stor del via media. I går var det först att KD ställde krav på sänkt skatt för pensionärer.

Tidigare har vi sett olika typer av utspel främst från de mindre partierna centern men även folkpartiet men även moderaterna är ute och flaggar för sina frågor.

I går gick också några centerpartister ut och krävde en förhandlingsman om Norrbotniabanan. Jag tycker att den ska in i budget och flaggas för redan nu så man säkerställer utrymmet. Jag hoppas också man gör som i Finland och säger att Kvarkentrafiken ska säkras.

Det är mycket som borde in i budgeten för närtid och jag har berört några saker som är viktiga för jobben och därmed välfärden. Jag berörde en del tidigare i veckan och det är så kallade bärighetspengar för det beslutet sker på regeringsnivå och inte på trafikverksnivå. Förstärkningar och förbättringar måste även till på tvärbanan. Jag tror och hoppas att Löfven och Andersson lägger in det i S-budgeten men vi får ju inte igenom det.

Vi får väl se om det kommer pengar för att bygga för framtiden vilket jag tror gör större nytta på längre sikt än skattesänkningar och behoven av infrastruktur finns i kapacitetsutredningen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.