Nydala behövs i framtiden som ett rekreationsområde

Idag är återe Nydala uppe till diskussion då vi ska ta en översiktsplan för området. Det är för att säkerställa området för rekreation och inte för att det ska privatiseras vilket det gör om man väljer alliansens väg.

Det var under alliansens ledning i slutet på 70 talet som drev fram detta som rekreationsområde och vi stödde självklart den inriktningen. Ja den inslagna vägen har sedan fullföljts. Vi har utifrån den förra översiktsplanen tagit bort det bosatdsområde som fanns och säkerställt den värdefulla stugubebyggelsen och golfbanan som även fanns med har tagits bort.

Han använda området som fritshusbebyggelse är fel och skulle kunna jämföras med att vi skulle börja sätta ut fritdshus i gamliaområdet

Här följer en debattartikel som vi har inne i dagens VK

En kommentar

 1. Fredrik

  Hej!!

  Lyssnade på er på radion hur alla pratade hit och dit om dessa stugor. Men jag kom på ett sätt att bevara några extra stugor. Renovera upp några som sedan alla umeåbor eller för de som vill vara med får köpa lotter för 50kr till 100kr styck och vinsten är en vecka som man får bruka en av stugorna. Då är det allas stugor och alla vill ta hand om dessa stugor. Det blir vi och inte ni.

  Jag tror på att dessa stugor med ett sådant lotto skulle finansiera sig själv plus att man skulle få pengar över till att ta hand om sjön och fixa runt om sjön så det blir lättare att röra sig i den fina miljön.

  Mvh

  Fredrik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.