White trash- vitt slödder kallas fattiga och det sker även i Sverige

Nu får det vara nog. I gårdagens Aftonblad läste jag en artikel som jag nästan svinande av  när jag hade läst. I Sverige frodas nu uttrycket White Trash som kommer sedan länge från USA där mycket annat ont också kommer ifrån och som handlar om fattiga vita i vita bostadsområden. Det går enkelt attförklara med att rika ser ner på fattiga människor och att de är dumma på olika sätt.

I Sverige håller detta på att spridas nu ute på skolorna och fattiga barn som egentligen inte är så fattiga utsätts för denna förnedring.Nätet bidrar och ligger bakom detta och självklart ska sådant stävjas på alla sätt. Det här komemr från rika som ser ner på fattiga och när de får stöd på olika sätt kallar man det bidrag.

Det här är vanligt i USA och det systemet har moderaterna sakta men säkert infört i Sverige där man ser ner på de som inte jobbar och detr beror på att man är lata och inte vill jobba utan ha bidrag. Man är inte sjuk utan myglar för att få sjukpenning. Exempl listan kan göras hur lång som helst.

Vi har ju fått fler och fler nyrika och nedskärningar i välfärden. Störst skattesänkningar för de som har det bäst och sämre förutsättningar för de som inte har det lika bra ekonomiskt i alla fall. Jag har sagt det många gånger och det är att den förda politiken är gammal klassisk högerpolitik men de har ändrat på orden för att få det mer väljarvänligt.

GENOM ATT KLCIKA PÅ LÄNKEN HÄR FÖRSTÅR DU VARFÖR BAREN PÅ SKOLORNA OCKSÅ TAGIT ÅT SIG DETTA MED VITT SLÖDDER FÖR MÄNNISKOR SOM HAR DET EKONOMISKT BESVÄRLIGT OCH DET  SOM HJÄLPER ÄR ETT REGERINGSSKIFTE SOM TAR BORT DE SOM VILL HA ETT TUDELAT SAMHÄLLE

Blir det presidentskifte i USA blir det ännu värre där för rerpublikanera vill ha ett samhälle med stora klyftor

3 kommentarer

  1. Edor Abrahamsson

    Det här får delvis skyllas på religionen. Tidigare var det så att man åkte över till Amerika p g a (religions)-förtrycket i Sverige vilket mycket bidrog till den fattigdom som vi då hade. I USA har det nu blivit det omvända, religiösa krafter som trycker ner fattiga och utstötta och anser de är sämre människor och får skylla sig själva. Den som gapar över mycket mister inte hela stycket. Det omvända gäller. Slavdriveriet har bara legat i karantän och är åter på ingående i alla högerinriktade regimer. Sverige inget undantag.
    Lev gott Lennart!

  2. Mamma M

    Snälla du, Detta är ingen Nyhet. I vår klass åk 2, 1977, blev ett av barnen i en missbrukande familj Piskad, av en jämnårig klasskompis pga sin familjesituation. Piskan denna gången var en nyckelkedja i metall. Hur ofta hen fick höra om sin intelligens o sitt Värde (negativa)har jag inte ens en aning om. Det enda nya i detta moderata sverige är att det är så allmänt förekommande. Du är ingentin om du inte har det på diplom eller i sedlar. Ungdomarna eftersträvar ett kriminellt liv för att kunna vara en maktfaktor. Du som politiker måste kunna visa vägen, som förebilden i denna kommun måste du ta ansvaret som följer denna position och visa bättre vägar att gå. Att det sedan visade sig att man som arbetslös politiker kan ha en pension som är skyhögt över A-kassan är något som vi inte vill ha. Börja rensa bort de som är bidragstagare i de egna leden, så kan vi minska politikerföraktet o skapa ett snällare sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.