Regeringen gör inte reglerna enklare.

Regeringen gör inte reglerna enklare. När alliansregeringen tillträdde 2006 med Maud Olofsson som näringsminister skulle hon avskaffa en massa regler för företagen och göra regelsystemen enklare. Det skulle minska företagens administration med 25 %.

Det har inte hänt ett enda dugg för företagen snarare tvärt om. Det gäller inte bara företagen utan även byggandet skulle bli mindre byråkratiskt men det blev tvärt om, samma sak strandskydd och offentlig sektor. Det har blivit mer byråkrati och mer rapportering över hela den offentliga sektorn ta bara skolan, sjukvården och omsorgsverksamhet så är de rapporter jag får från anställa att det bara går åt mer och mer tid till annat än kärnverksamheten

Nu går Mauds efterträdare ut med samma budskap att det ska bli enklare för företagen. Nu har man haft sex år på sig och nu ska set utredas igen men inget kommer att hända. Den här regeringen har lagt en massa åtgärdsförslag inom olika områden men på många områden har man aldrig sett några positiva effekter.

Det behövs ett skifte på regeringssidan för regeringen är trött helt enkelt och dåligt samkörd och saknar även en politik på viktiga områden som en bostadspolitik. Se bara till att det blir samma ekonomiska regler för de olika boendeformerna på sånt sätt att hyresrätten slutar diskrimineras

3 kommentarer

  1. Bertil Johansson

    En skärpning av lagen vore verkligen på sin plats

    Den nya strandskyddslagens tillämpning som den utarbetats av Naturvårdsverket och i första hand utövas av landets länsstyrelser, även kommunerna är naturligtvis tvingade att följa regelverkets föreskrifter till punkt och pricka och då har följden blivit att länsstyrelserna upphäver i princip alla beviljade strandskyddsdispenser som beslutas av kommunerna. Naturvårdsverket tar ingen hänsyn till markägarens rätt att förfoga över egen mark överhuvud taget. Strandskyddslagens lagtext bör verkligen ses över i syfte att återge markägare inom strandskyddsområden rätten att disponera åtminstone en liten del av sin egen mark som inte är möjlig i dagens lag om strandskydd.

  2. Bertil Johansson

    Måste bli bättre samarbete mellan kommunen och länsstyrelsen

    För att strandnära bebyggelse skall kunna utvecklas så bör tillämpningen av länsstyrelsernas överprövningar ses över ordentligt så att det inte blir så att kommunen beviljar strandskyddsdispens för den person som sökt det och sedan får han ett avslag av länsstyrelsen ett par veckor senare, då blir man ju lurad, föst glad och sedan ledsen . Så får det inte gå till. Kommunen och länsstyrelsen måste börja samarbeta bättre. Det är ju som att köpa en vara och sedan så tar de av han varan, utan att få pengarna tillbaka.

  3. Bertil

    Länsstyrelsen skiter helt i markägarna och bara bestämmer

    Länsstyrelsen säger att dem tagit hänsyn till markägarna vid sjöar och hav. Markägarna har möjlighet att begära dispens från strandskyddet efteråt påstår Länsstyrelsen.

    Det funkar inte det är ju Länsstyrelsen som har bestämt att markägarna inte får använda marken. Varför skulle Länsstyrelsen bevilja strandskyddsdispens om dem har gjort så att vi har fått ett utökat strandskydd?

    Det är Länsstyrelsen som har har bestämt att markägarna inte får bygga nytt, avverka skog eller ändra användningen av redan befintliga byggnader, för då blir det miljöbrott, rivning av alla byggnader som bygds och mycket böter som straff.

    Fast markägarna äger sin mark och betalar skatt för den. Finns det inte ens en liten äganderätt längre? Strandskyddet innebär ett stort hinder mot att utveckla glesbygden och även landsbygden.

    Ska alla bo i storstäderna och betala skyhöga hyror och få mer bilavgaser i sina lungor? Är det den biologiska mångfalden och miljön som vi vill ha?

    Regeringen måste ta sitt ansvar om vi ska ha någon landsbygdsutveckling i strandnära lägen (LI.S).

    Om det ska fungera måste lagen om strandskydd göras om, och Länsstyrelsens rätt och möjligheter att bestämma och överpröva kommunens beslut om strandskydds lättnader tas bort.

    Länsstyrelsen är en myndighet för mycket. Det måste bli lag på att Länsstyrelsen inte får ta lagen i sina egna händer. Det är därför det blir en död hand för många markägare och landsbygden dör i onödan, så dumt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.