Lögnen om tågstölden bör ge straff. Media bidrog till att sprida lögnen

Lögnen om tågstölden bör ge straff. För en knapp vecka sedan åkte ett tåg in i ett hus i Stockholms län. Tidigt spreds ryktet om att en ung kvinna stulit tåget. Media i Sverige spred den utan att ha fakta bakom sina påståenden

Sunt förnuft säger direkt att vad ska man stjäla ett tåg för. Polis och åklagare avfärdade misstankarna tidigt och det har varit svårt att få reda om de någonsin haft några misstankar även om de självklart skulle förhöra städerskan om vad som hänt. Det har inte varit möjligt på grund av de skador hon utsatts för.

En del media har dock senare försökt visa att det nog inte var en stöld utan en ren olyckshändelse. De unga nyanställda städerskan har på något sätt kommit åt något instrument så tåget satts i rörelse

Den fackliga organisationen SEKO överväger att stämma tågbolaget och trafikhuvudmannen SL för att de påstått att det var stöld. Det blir intressant att se och följa. Jag hörde en radiointevjuv med en representant för bolaget och reportern gick an som sjutton och skulle ha kommentarer om "stölden" men den person då klart och tydlig sa att man inte visste hur det gick till.

Oavsett vem som nu påstått att den unga flickan stulit tåget så är det självklart kränkande för flickan att bli beskylld för att vara tjuv och att de som påstått det ska självklart få stå sitt kast.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.