I Lund säger 34 av 45 sjuksköterskor upp…

I Lund säger 34 av 45 sjuksköterskor upp sig.Vi har varit på NCN Ett nätverk bestående av större kommuner i Norden. En bra konferens. Det ska jag däremot berätta en annan gång.

I tidningen läser jag just detta om att så många specialistsjuksköterskor på barnintensiven säger upp sig. Skåne styrs av alliansen och regionrådet Erlingson avvaktar och säger att det pågår förhandlingar.

Facket säger att nu gäller det inte det som man förhandlar om utan det beror på att man har för dålig personalpolitik. En intressant ärende där det inte är arbetstider utan personalpolitiken i stort

5 kommentarer

 1. Robert

  Det är inget som hindrar att du NU ger alla sjuksköterskor tex 20 % mer i lön BUMS (i den mån du kan påverka det) i din kommun.

 2. Kalle

  Detta bara bevisar att politiker aldrig skall vara inblandade i daglig operativ verksamhet. Lägg ned Landstingen omedelbart! Något mer pengaslukande och ineffektivt finns inte. Dessutom en av de värsta arbetsgivarna.

 3. LENNART HOLMLUND

  Svar till Kalle (2013-01-26 07:10)
  Det håller jag med om. Men fungerar inte de som har ansvar för personalpolitiken måste politiken agera och byta ut chefer om nu inte de gör som politiken säger. Då får man byta vid valet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.