Ljug inte via facebook på Umåkers styrelse….

Ljug inte via facebook på Umåkers styrelse. En facebook grupp som Jenny Persson startat far fram med osanningar. Hon satt själv en gång i tiden i styrelsen när styrelsen utsåg ordförande och där höst och årsmötet var fikamöten.

När jag och Per Hansson kom in i styrelsen satt Jenny där.Hon är idag inte medlem i sällskapet utan går på hörsägen vid sitt agerande Hur många frågor hon drev i styrelsen både när det gäller Umåkers framtid eller sällskapets utveckling och roll går nog inte att finna i något protokoll

Där sprids nu en ren och skär lögn om att styrelsen är emot öppna travsällskap. I verkligheten är det tvärt om vilket Göran Westman klart och tydligt sa på höstmötet.

Den första öppningen av våra stadgar som till 100 % följer ST,s (Svensk Travsport) normalstadgar och som ska godkännas centralt hade jag och Per Hansson en motion där vi ville att sällskapet ska öppna stadgarna så att sällskapet skulle få välja ordförande och att inte styrelsen skulle göra det internt som man gjort tidigare.

Vi fick gehör för detta även om det då stred mot normalstadgarna men så ändrade man beslutet centralt och efter att det hade behandlats på två årsmöten så godkändes våra stadgar. Tomas Åström har valts enhälligt till ordförande och omvaldes senast och ingen annan kandidat har förts fram. Aldrig sedan sällskapet fått nuvarande stadgar har det funnits fler förslag än valberedningens

Idag är det inte tillåtet att ha öppna sällskap utan det kommer upp på centrala förtroenderådet i April enligt Ulf Hörnberg som är travets generalsekreterare. Som jag säger har styrelsen varit för öppna sällskap men det har inte varit tillåtet.

Jag vill påminna om att det inte varit en enda medlem som föreslagit att man ska ha öppna sällskap. Vi har stadgar där varje medlem har rätt att lägga förslag både till höstmötet och årsmötet men gäller det stadgefrågor så handlar det om att årsmötet beslutar.

Jag tycker det är märkligt att det läggs ut lögner på en facebooksida. Det är inte enbart i detta ärende som det sprids en massa saker och som Göran Westman skrev i en debattartikel så skadas Umåkers varumärke av detta. Sitter man inte i sällskapet har man dessutom inte ansvaret i sällskapet är det märkligt att man tycks veta. Jag har blivit beskylld för saker som jag inte gjort men sånt får bli en senare historia.

Jag tror att travet i hela Sverige måste fråga sig om nuvarande organisation med flera olika sällskap är rätt för att klara av framtiden. Pengarna hamnar ju centralt och fördelas ut enligt vissa system och lokalt har du svårt att få reda på hur ekonomin ser ut år för år

Slutligen så vill jag säga att de förslag som beslutats av en styrelse det gäller och det har man skyldighet att följa.

6 kommentarer

 1. Travbesökare sedna mycket lång tid

  Nog vet väl du Lenanrt Holmlund att ni har personal som inte är lojala mot styrelsen. Det har varit länge och före du kom in i styrelsen.

  Jag fattar inte att ni inte sätter ut reklamförsäljningen på ett anbud. Det skulle ni tjäna pengar på

 2. Fundersam

  Om det är så många lögner på facebook hur ska man få reda på sanningen då?? Jag är sugen på att få veta sanningen! Att köpa ett stall på travet vilka konsekvenser skulle de bli för den nya ägarna då? skulle det vara mitt stall eller skulle jag vara tvungen att hyra ut det under tävlingsdagarna då?
  öppna upp så vi får se vem som ljuger.
  Ola

 3. LENNART HOLMLUND

  Svar till Fundersam (2013-01-27 20:40)
  För det första är du en fegis som inte törs tala om vadvdu heter. Dessutom är du inte läskunnig . Bloggen handlar om att detbljugits om att styrelsen är emot öppna sällskap.

 4. Fundersam (ola johansson)

  Jag undrar vadför du inte publiserar alla kommentarer? Är det så att du är feg eller svar du bara det du vill (de som gynnar dig). Sitter du i styrelsen på Umåker så förstår jag att ni får facebook emot er. Jag hade även frågor som EJ var skrivit om i detta blogg inlägg. Jag är läskunnig, men vill gärna veta vad som är sant i dessa frågo. Men någon fegis är jag inte, trode att det räkte att skriva mitt namn i slutet på inlägget. Jag sitter även i andra styrelser så jag vet att man måste vara tydlig med informatin till övriga. Men påhopp ogilar jag.
  Ola

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.