Det är uppror i centern, bondeuppror säger gammal känd centerpartist

Centerns nya ideprogram har mottagits med vad man skulle kalla varma servetter. Vad jag kan minnas så har aldrig något parti som skickat ut någon form av program haft så dålig förankring. Nu är det ute på remiss och det sågas från olika håll.

Till och med partiledaren insåg att detta går inte och åkte hem från semestern i Thailand. Hur hon ska klara sig ur detta är för mig obegripligt. Hon står egentligen för de nyliberala tankar som finns i programmet och hennes kollegor inom Stureplanscentern och ungdomsförbundet tycker det är rätt.

De centerpartister som kritiska och ogillar det  säger  att det ska ändras på stämman och visst tror jag att de kan lyckas med det men då kvarstår frågan om partiledaren kan vara kvar och leda partiet med en politik som hon egentligen inte står och vart far då de nyliberaler som ändå finns i partiet.

Läste en intressant artikel där en av centerns mest inflytelserika person Per-Ola Eriksson säger i från och säger just att det är ett bondeuppror för folkrörelsecentern om mot floskler från nyliberaler..Läs här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.