Det finns för mycket regler som dessutom går emot varandra

Vi har hört hur länge som heslt att regeringen ska se över regelsystemet som gör det dyrare och dyrare att bygga bostäder och snart är det helt stopp på bostadsbyggandet där en sak regler och andra är att det är svårt att låna och hyresrätterna är mest utsatta i det ekonmiska systemet.

Det är nya regler som nyss trätt i kraft och som skulle snabba på processen och det blev tvärt om. Nu ska man se över reglerna för buller och det är inte en dag för tdigt.Att klara alla regler inomhus är inga problem men reglerna för utomhusmiljön gör det nästan omöjligta tt bygga och här har staten olika syn som naturvårdsverket som egentligen inte vill ha någor byggande alls om man tolkar deras yttranden och så boverket som har en annan syn. Det är skandal att det får pågå på detta sätt och att staten kan samordna sina regler och tala om vad som gäller.

 

Det viktiga är att det är tyst inomhus och det är inga problem som helst att bygga på det sättet. Däremot kan man ju aldrig garantera något om man ska räkna med att fönstern står öppna. Sedan utomhusbullret på natten är en annan vansinnig het för på nätterna är det få som sitter ute .

Här följer en länk till SKL och deras syn på detta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.