Regeringen sover enligt Micke Nybrink som är travexpert

 

Regeringen sover enligt Micke Nybrink Nybrink. Den jag menar är Micke Nybrink som är travexpert i TV 4 och travkrönikör åt Aftonbladet där han i tisdagens krönika dammar till oss politiker som kollektiv men han syftar på Regeringen som har avtalen med travet.

 Han börjar så här. När ska travet få syrgas av politikerna ?

Eller ska sporten kvävas av spelbolagen ?

Jag håller med eftersom vi dom spelar via ATG betalar skatt varav en del går tillbaka till travet och används som prispengar och till anläggningarna. Nätbolagen betalar ingen skatt och det innebär att de snyltar och stjäl pengar av staten och även travet och spelet har gått ner och det blir mindre pengar till priser och därmed är travet på väg in i en ond spiral. Du som vill ha travet kvar ska spela hos ATG för nätbolagen bidrar inte.

Det är fel att man tillåter att man över huvud taget har rätt att använda det svenska travet i sitt spel utan att betala för detta. Ska det vara konkurensneutralt ska samma förutsättningar gälla. Det måste vara samma skatt och lika mycket som går tillbaka till travet. De som avskaffar spelmonopolet sätter spiken i svensk travsport och näringen dör ut. Läs också Micke Nybrinks krönika den är bra även om han tar i men det verkar vara få som förstår vad det handlar om i pengar både för staten och travet och kolla hur många jobb som försvinner.

Här läser du Micke Nybrinks krönika från i går som han skrev i Aftonbladet

2 kommentarer

 1. Bertil Ingerlund

  Ang. Micke Nybrinks kommentarer i
  Aftonbladet.
  Där det skrivs.
  -När ska sporten kvävas av spelbolagen.
  -Jag skulle istället vilja skriva så här.
  -När ska travspelarna kvävas av Micke Nybrink.

  Svar jag det dröjer inte länge förrän spelarna
  slutar att läsa Expert tipsen från Micke Nybrink.

  När Beckman med Svanstedt startade på V75 så tyckte
  Micke Nybrink att det var dags för Beckman att förlora
  och sätter Beckman på första reserv och garderar med tre
  andra hästar.
  -Ja, Beckman vann.
  Fortsätt så Micke Nybrink och ATG kommer att tappa
  miljoner i omsättning från spelarna på dina Expert tips.

  Apropå Travstatistik så finns det flera faktorer som t.ex.
  En häst har startat 3 gånger och vunnit 3 gånger = 100 % i vinstchans.
  En annan häst har startat 20 gånger och vunnit 3 gånger = c.a vinst
  var sjätte gång.
  Och då frågar man sig har den någon chans mot en häst som
  har 100 % i vinstchans.
  Svaret är ja. – Hästen som har 20 starter, har mer rutin
  än den som startat 3 gånger.

  Intressant att fråga om du Lennart Holmlund börjar med
  att lägga ut lite V75 tips på Fredags kvällarna.
  Säkert så skulle det öka omsättningen för ATG med lite
  tips från en travintresserad politiker.

  Med vänlig hälsning
  Bertil Ingerlund

 2. LENNART HOLMLUND

  Svar till Bertil Ingerlund (2013-01-30 17:41)
  Jag tillhör inte de som gillar Micke Nybrink snarare tvärt om och hans tips ger jag inte mycket för. Jag kommer inte att lägga ut tips för mina ideer för då sjunker utdelningen för mig om jag hittar rätt.

  Men när det gäller hans analys i sen krönika han skrev måste jag tyvärr säga att han har rätt. Tycker jag det så måste jag säga det. Jag har sagt det på sällskapets möten i flera år och till mina partikamrater att det regeringen gör fel är det Micke pratar om. Vad skulle det bli för liv om annan idrott skulle drabbas som travet gör på grund av att inget görs

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.