Bra utbildning ger bättre jobb med bättre lön

På DN debatt skrev i går Stefan Löfven och Ibrahim Baylan att de förslår kongressen att gymnasieskolan ska göra obligatorisk. Det förslaget tycker jag hörs mycket bra. Oavsett om ett jobb inte krväer gymnsiekompetens så får unga som gått gymnasiekolan alltid högre lön på samma typ av jobb, förutom hos oseriösa företag.

Företagen vet självklart att de som ha en gymnsieutbilning har bättre förutsättningar attt klara de jobb som de anställs för i dagsläget men de har också möjligheter att få mer och mer kvalificerade jobb i förtaget. Ta resturangbranchen som ett exempel, besöksnäringen som andra. Visst är det bra att de kan prata främmande språk och räkna.

Jag tycker det är dags att reformera gymnsaieskolan och utveckla den det blir ett lyft för framtiden och främst för våra ungdomar. Att göra den obligatorisk är ett steg men det krävs självklart ännu mer och är det ett politikerområde som  behöver utveckling så är det gymnsaieskolan och där behövs först en återställare för det som borgliga alliansen förstört och som ogillas av industrin där man tog bort allmänna behörigheten till Universitet för flera så kallade yrkeslinjer vilket gjort att förre söker sig dit och det blir brist på arbetskraft i företagen

 

HÄR KAN DU LÄSA DEBATTARTIKELN I GÅRDAGENS DN

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.